E-mail: admin@tro.dk
Dato for offentliggørelse
02 Dec 2013 00:05
Forfatter
Simon Griis

Disse ord er troværdige og sande...  Åb. 22:6-7

Ny Testamentes pålidelighed er baseret på mere end 5.000 græske manuskripter, over 10.000 latinske og 9.300 andre skrifter Det ældste Nytestamentlige græske skrift er fra år 125 e.kr. Her er altså kun et tidsspring på ca. 30 år fra Johannes skrev originalen, og til den kopi, som vi idag har fundet. Det ældste komplette Ny Testamente er fra år 325 e.kr. Altså et tidsping på under 300 år. 

Prøv at sammenligne NTs overvældende skriftsgrundlag med nogle af de mest anerkendte bøger fra oldtiden: 

Tacitus årbøgerne  er hovedkilden til vores historiske kendskab om de romerske kejsere, heriblandt Cæsar, Tiberius og Nero. De menes at være skrevet i det 2. århundrede, men kun ét ufuldstændigt manuskript fra det 9. århundrede er bevaret. Tidsspring 800 år 

Sofokles dramaer  fra 406 f.kr. er kun bevaret ved ét håndskrevet manuskript fra 800 e.kr. Altså 1200 år efter det blev skrevet. Tidsspring 1.200 år 

Velleius Paterculu, Roms historie , har ingen manuskripter bevaret efter det sidste gik tabt i det 17. århundrede efter at være blevet kopieret. 

Flavius Josephus´ værker  (100 e.kr.) er bevaret hovedsageligt i 7 manuskripter, dateret til det 9.-15. århundrede. Tidsspring 700 år 

Brevet til Diognetus  (2. århundrede) var dokumenteret alene ved et manuskript fra det 13. århundrede, men det blev ødelagt ved en brand i 1870. 

Cæsar, Gallerkrigen  (58-50 f.kr.) I alt 20 kopier. Ældste kopi 900 e.kr. Tidsspring 900 år 

Herodot  (488-428 f.kr.) Ældste kopi 900 e.kr. Tidsspring 1.300 år 

Alle disse dokumenter betegnes som historiske vidnesbyrd. Hvorfor ikke acceptere Bibelen som et veldokumenteret historisk dokument. Den skriftelige dokumentation er jo helt unik.

"dagens by 22-apr-25", en ny by at bede for hver dag. I dag har vi valgt:
Hedehusene-Fløng

Hedehusene er en stationsby  Nordøstsjælland med 11.584 indbyggere, beliggende på banestrækningen København-Roskilde. Byen ligger i Høje-Taastrup Kommune og hører til Region Hovedstaden. Den fungerer som satellitby til Hovedstadsområdet. Hedehusene opstod ved den første jernbanestrækning fra København mod Vestsjælland.

Kallerupstenen er en af Danmarks ældste runestene. Stenen er fra ca. 800 - 825. Stenen blev fundet ved Kallerup nord for Hedehusene i 1827. Den er i dag opstillet ved Ansgarkirken. Teksten er: "Hornbores, Svides ætlings sten."

Kirken fik sit navn ved indvielsen i 1921 efter Ansgar, der kom til landet i samme periode som Kallerupstenen blev rejst.

På Kallerupstenen ses to små skålformede fordybninger. De menes at være elementer i en kult, der er meget ældre end runerne.

Ved anlæggelsen af den første landevej mellem København og Roskilde i 1642, Kongevejen, bød kong Christian IV, at der blev bygget et hus for en foged til bevogtning af bommene ved vejen. Det blev det første hus på Heden - senere Hedehusene. Kong Christian IV er sådan set Hedehusenes grundlægger. Vejen måtte opgives som kongevej omkring 20 år senere, og Kongens Hedehus blev kro.

Kongevejen forfaldt og erstattes i 1700-tallet af den nuværende Roskildevej, der passerer Hedehusene. Det er i Hedehusene, at Roskildevej (vejen fra København mod Roskilde) går over i Københavnsvej (vejen fra Roskilde mod København).

Hvis du har hjerte for at bede sammen med os for denne by, står vi flere sammen!
Hvis du kunne se den forskel, som dine bønner forårsager - ved både at se det utal af mennesker, som dine bønner har indflydelse på, og ved at se de følgevirkninger, som dine bønner vil medføre i de kommende århundreder. Så ville du uden tvivl blive lamslået af forundring over bønnens kraft og du ville sikkert tilbringe resten af dit liv i bøn.
frit efter Peter Kreeft